responsive website

Test het zelf

Benieuwd hoe responsive webdesign werkt? Verklein het venster van deze website om het effect te zien. Op een mobiel: kantel je telefoon van staand naar liggend of vice versa.

Responsive websites, de toekomst van het web

Je bezoeker kijkt tegenwoordig niet meer alleen via z'n PC of laptop naar jouw website. Steeds vaker ook via een tablet of smart phone. Als je dat zelf wel eens doet heb je ervaren dat de meeste sites er petieterig uitzien: de menuknoppen kun je nauwelijks onderscheiden, en je moet inzoomen om de teksten te leesbaar te krijgen.

Responsive design

Waar enkele jaren geleden nog aparte mobiele websites gemaakt moesten worden, is er nu de alles-in-één-oplossing, waardoor je zowel voor de PC als iPad/tablet of iPhone/smart phone een heldere en goed-leesbare website kunt hebben: responsive design is the magic word. De site waar je nu naar kijkt is er zo een.

Een groot voordeel van responsive design is bovendien dat je kunt bepalen welke content je wel of juist niet op mobieltjes wilt laten zien. Handig, want op een PC is kijken een andere ervaring dan op een mobiel.

Wet van de remmende voorsprong

Als je gewacht hebt met de bouw van je website kan je daar nu de voordelen van plukken. Want de techniek is inmiddels goed ontwikkeld en beschikbaar, waardoor de kosten van een responsive website een stuk lager zijn dan voorheen. En plots loop je vooruit op veel heel grote bedrijven, die nog niet zover zijn.

Responsive website laten maken

Een responsive website maken heeft (voor ons) wat meer voeten in de aarde dan een 'klassieke' website. De techniek is tamelijk complex, dus een website zal altijd wat duurder zijn dan een 'gewone' website. De manier waarop wij het toch haalbaar denken te maken leggen we je graag uit aan de telefoon of in een gesprek bij ons in de studio.